Stegvist

Om livet med psykisk ohälsa och om vägen igenom den.

"Ett gott skratt förlänger livet."

♦ Ljuspunkterna i vardagen Permalink2

Gårdagens enda måste var att plugga inför provet som är i veckan. Men koncentrationen svajade och jag befann mig någon helt annanstans. Till slut gav jag upp och tog en cykeltur tvärs över stan och hem till en vän i hopp om att inspirationen till att plugga skulle finnas där istället för hemma. Men nja, riktigt så blev det inte. Istället åkte vi och köpte skräpmat och en hel del andra onyttigheter, och landade till slut i soffan framför en film.

Gårkvällen var speciell, fastän den inte hade några speciella inslag. Jag skrattade så tårarna rann hejdlöst till en film som egentligen var ganska dålig. Men någon spärr släppte och som jag har saknat känslan av glädje, och ett skratt som var äkta. Det var verkligen guld värt. ♥

När andetagen känns lätta

♦ Livet och vardagen Permalink0

Det är sent och klockan börjar närma sig midnatt. Utanför öser regnet ner och man kan höra hur det smattrar lätt mot fönsterbrädan. Det är ett mysigt ljud, som tillsammans med de tända stearinljusen som ger ett svagt sken av ljus över vardagsrummet, inger ett visst lugn och någon form av trygghet.

Ett skyfall av tårar rann längs kinderna ikväll när jag fångades av en känslosam film. Men så tog jag tillfället i akt och grät en stund för min egen skull också. Och tillsammans med tårarna försvann även ångesten, och jag ler för mig själv och känner hur andetagen blir lättare för varje minut som passerar.


Ikväll har jag stora förhoppningar om att få en god natts sömn, och hoppas på att ni får detsamma.

Överlevnadsstrategi

♦ Livet och vardagen Permalink0

Depressionen spelar mig ett spratt, och stundvis vet jag inte hur jag ska känna, tänka, eller tycka. Den ständiga ångesten ligger och vilar som en tyngd över bröstet, och humöret går upp och ned som i en berg-och dalbana och det är svårt att hänga med i svängarna. 

Men jag tillåter ändå mig själv att glädjas över de små ljusglimtarna som dyker upp i min vardag, och försöker samtidigt påverka det jag kan påverka. Och även om det är ett pågående känslokaos inombords så försöker jag med all kraft jag har att inte ge den all min tid och energi.

Dagarna och nätterna går ut på att leva i stunden, för stunden. En minut i taget.

Till top