Stegvist

Om livet med psykisk ohälsa och om vägen igenom den.

Tankar och känslor

♦ Reflektioner Permalink2

Även om ångesten funnits med på ett hörn hela dagen och det stundvis har varit riktigt jobbigt, så har det ändå gått lite bättre än igår. Och det tackar och bockar jag för.

Det tar oerhört på krafterna när ångesten stundvis tar över helt och hållet och det känns långtifrån hanterbart. Men jag gör mitt bästa för att aktivera mig för att avleda negativa tankar och känslor.

Hela dagen har spenderats ute i matsalen spelandes kortspel med några medpatienter. Och kanske lindrade det ångesten något.

Resten av kvällen blir det film och en hel del onyttigheter.

Ha en fin kväll, vänner.

Det gör ont att andas.

♦ Depressionen Permalink0

Jag önskar att jag uppriktigt kunde säga att livet känns bra just nu, men det vore en lögn för livet gör så ont just nu att det gör ont att andas.

Somnade så tidigt igår kväll att natten blev tuff och de ångestdämpande medicinerna delades ut ett par gånger innan det gick att somna om igen. Under morgonen och förmiddagen var sömnen högst prioriterad eftersom det är det enda sättet att fly ifrån ångesten på just nu när avdelningen inte tillåter mig att knapra piller som godis.

Det gör ont, verkligen skit ont att andas in livet just nu.

Obehagskänslor

♦ Framsteg och bakslag Permalink1

Hur jag än bär mig åt så lyckas jag inte ruska av mig obehagskänslan. Den där klumpen av oro som ligger och gror i magen, och som instinktivt berättar för knoppen att något inte riktigt är som det ska. Men det är precis det som är felet. Ingentiing är fel, förutom det som står helt fel till men som jag redan är fullt medveten om.

Det känns inte som om det är värt att övervinna den där känslan eftersom den alltid lyckas hitta tillbaka igen. Den sitter i magtrakten och gror och ligger som en tyngd över bröstkorgen. Att fly från känslan är det enda jag kan, det enda jag vet. Så, hur gör man då när det inte längre är möjligt att fly med hjälp av självmedicinering eller en överdos? Att ständigt vara aktiv är något som inte håller i längden, och det är tröttsamt. Så tröttsamt.

Hoppas ni har det bra inomhus långt bort från snöstormen, vänner.

Till top