Stegvist

Om livet med psykisk ohälsa och om vägen igenom den.

Andas i ruta

♦ Depressionen Permalink0
Det råder ett inombordskaos utan dess like och det finns inga redskap ifrån KBT:n att ta användning av under semesterveckorna. Och hur mycket jag än önskar mig tillbaka till samtalsrummet med min kloka terapeut framför mig, så går inte önskan i uppfyllelse förrän om ett par veckor. Ett par veckor som känns som en evighet nu när varenda andetag räknas. Men tills dess får jag fokusera på att andas, stundvis i ruta om så krävs.

Fallen gör oss starkare.

♦ Framsteg och bakslag Permalink2
Ikväll fylldes jag av en stark känsla av att vilja gå vidare. Jag har fällt krokben för mig själv så många gånger och otaliga gånger har även livet fällt krokben för mig

Det är svårt att orka resa sig upp när man vet att man faller eller blir fälld igen. Man kommer till en punkt då man inte orkar resa sig upp igen, då man helt enkelt har fått nog. Men kanske kommer man också till en punkt då man reser sig upp och slår tillbaka. Då man har fått nog av att falla till marken och göra sig illa.

Jag har varit där, och jag har rest mig upp otaliga gånger, och till och med slagit tillbaka. Men ingen ska behöva armbåga sig igenom livet. Det måste finnas stunder då det känns som om livet faktiskt är med och inte bara emot. Det är dem stunderna som får en att kämpa vidare. Och en sådan stund upplevde jag ikväll.

Vi faller och vi blir fällda ibland. Men en dag kommer vi att stå där med fasta fötter på marken, med en sådan viljestyrka som våra erfarenheter har fört med sig. Med den viljestyrkan kommer vi att klara oss igenom livet.

Ovillkorlig syskonkärlek

♦ Guldkornen i livet Permalink2
Ibland vågar jag inte tänka på er, för inget smärtar mig mer än det jag känner då. Ibland känns det som om era små ögon ropar efter min hjälp, och det värker i hela hjärtat av den maktlöshet jag känner, att veta att det inte finns något jag kan göra för er. Helst av allt skulle jag bara vilja bli en fri fågel och ta er under mina vingar och skydda er under dem för all framtid. Jag skulle offra mitt liv för att förbättra erat. Jag ger vad som helst för att se att livet är på er sida. Det finns inget jag inte gör för er.

Vi är delar av varandra, som små pusselbitar som blir till ett helt pussel när vi är tillsammans. Ovillkorlig syskonkärlek kallas det. ♥
Till top