STEGVIST

OM LIVET MED PSYKISK OHÄLSA OCH OM VÄGEN UR DEN.

Det är lätt att vara efterklok.

♦ Framsteg och bakslag Permalink0
Medan min framtid (som vanligvist brukar vara inom synhåll) idag tog ett hastigt språng och sprang så långt framför mig att jag inte längre kunde se den, så hann mitt förflutna ikapp mig och drog mig i ett stadigt grepp tillbaka. Med rädslan för att återigen trilla tillbaka till ruta ett, fann jag ingen annan utväg än att fly ifrån verkligheten. Och jag invaggades i den falska tryggheten i samma stund som jag i ren desperation sköljde ned rädslan med ett glas vatten. Jag var så rädd för att förlora den känslan av lycka som jag fått bära med mig inombords den senaste tiden, att jag omedvetet lät rädslan övervinna min pågående kamp för det friskare livet (men bara för den här gången).

Jag vet att sömnen och den dagliga stressen och pressen har en stor del i detta. Om bristen på sömn blir alltför påtaglig samtidigt som den dagliga stress och den inre pressen flåsar mig i nacken, så fungerar ingenting alls och jag drar i ren panik  i handbromsen så hårt jag bara kan, och tvärnitar. Jag måste lära mig att bromsa i tid, även om trafiken bakom mig ligger och trycker på gasen otåligt.

Låten som har tröstat mig igenom många nätter.

♦ Med- och motgångar Permalink3

En ledig dag i solen

♦ Livet och vardagen Permalink0
En mätt och belåten jag sitter ihopkurad i ett av hörnen i soffan och gnyr lite över de små skärsåren jag har på mina händer som visar att jag har varit ute och slitit med baksidan i många timmar under dagen. Min lediga dag har kanske varit allt annat än fysiskt återhämtande, men mot kvällen tillät jag mig själv att slå mig ner och njuta av det sista vi såg av solen för idag, medan jag borrade ner ögonen i en självbiografi av Magdalena Graaf.

Dagen har inte många timmar kvar, och jag börjar sakta men säkert att ställa in mig på att lägga huvudet på kudden och sova i åtminstone några timmar innan väckarklockan ekar här hemma tidigt imorgon bitti.

Sov gott!
Till top