Stegvist

Om livet med psykisk ohälsa och om vägen igenom den.

Från allvarligt tlll kritiskt.

♦ Livet och vardagen Permalink1

Gårdagen som började med ett morgonhumör utan dess like, vände ändå ganska snart till det bättre när dagen kom igång och när soffan och teven inte skulle bli dagens enda tidsfördriv. Istället spenderades dagen på stan tillsammans med en vän. Efter en lång och god lunch på en av stans bästa restauranger så blev det en lång shoppingrunda. På kvällen hade vi en inbokad tid hos en hudvårdspecialist som analyserade våra hudtyper och gav ansiktsbehandling. En underbart avslappnande och välbehövlig dag.

Torsdagen kommer att ägnas åt intensiva samtal med socialtjänsten och myndigheter i en annan kommun. Mina syskon far illa, och i många år har jag och min äldre syster försökt göra vad som står i vår makt för att att hjälpa till, men vi behöver socialtjänsten hjälp och resurser - något som inte alltid är det enklaste att få. Situationen har gått ifrån att vara allvarlig till kritisk, och det är så illa att liv faktiskt står på spel nu.

Välkommen till min vardag..

Vänner

♦ Livet och vardagen Permalink3

Den kalla höstkvällen spenderades hemma hos vänner uppkrupen i soffan tillsammans med två av de saknade vännerna på varsin sida om mig.

Just ikväll värmer det gott i hjärtat, och det känns faktiskt som om jag har fått tillbaka en del av mitt liv som har varit saknad.

Sov gott, vänner.

Behandlingshem?

♦ Psykiatrin Permalink0

Igår eftermiddag planerades det in ett möte med kuratorn på avdelningen för att diskutera eventuella behandlingshem och idag var mötet det enda som stod på schemat. Tiden flög förbi och samtalet handlade mer om den nuvarande situationen och de tjänstefel som har begåtts den senaste tiden, än om något behandlingshem. När vi bestämde oss för att avsluta mötet hade det gått tre timmar.

Samtalet gav mycket och var över mina förväntningar. Det kändes bra att få vara brutalt ärlig utan att få någon diagnos, och att få prata med någon som såg en människa bakom sjukdomen.

Frågan om behandlingshem är fortfarande lika oklar som innan, och det beror nog främst på att utbudet inte är så brett. Kanske är inte behandlingshem aktuellt i mitt fall, men frågan får fortfarande hänga kvar i luften eftersom ingen bättre lösning är på tal än.

Till top