STEGVIST

OM LIVET MED PSYKISK OHÄLSA OCH OM VÄGEN UR DEN.

En lugn dag

♦ Livet och vardagen Permalink5

Ännu en fin dag är här, även om jag är för trött för att uppskatta den. En huvudvärk som inte vill ge med sig förvärrades konstigt nog av lite frisk luft. Så idag blir det en lugn dag framför teven i mjukiskläder och med chokladen framför mig.

Eftersom jag tappar ord så slutar jag nog skriva här.

Hörs senare, vänner.

So far, so good.

♦ Livet och vardagen Permalink1

Dagens möte med avdelningens kurator gick lika bra som alltid. Fick höra att jag vuxit som människa och gjort framsteg på bara någon månad. Det värmde oerhört och fick mig att känna en gnutta stolthet. Samtidigt klargjorde vi att några nätter på avdelningen inte vore ett bakslag, och så förvarnades psykjouren om att det kan hända att jag dyker upp under kvällen med tanke på hur måendet har varit under dagen. Men så här på kvällskvisten känns det ganska bra och egentligen handlar det väl om att inte känna  efter allt för mycket.

Det känns tryggt att ha avdelningen ett samtal bort, och så kanske det får mig att slappna av och klara av kvällen och natten hemma.

So far, so good.

Vill vill vill!

♦ Reflektioner Permalink1

Blev väckt imorse av att någon satte nycklarna i låset till min ytterdör och låste upp den, smög sig in, och kikade leendes fram, och en yrvaken jag blev förvånad över att se mamma stå där i dörröppningen.

Det var dags för famlijen att fara hemåt igen tillbaka till västra götalands trakter, och det känns ju lite synd med tanke på att det är trevligt att ha dem här. Men det är också en fördel med avståndet, och det är att man hinner sakna varandra.

Dagen började alltså bra, och har gått fortsatt bra. Men avdelningen lockar lite fortfarande medan ångesten ligger och gror inombords. Och även om jag så gärna vill klara det på egen hand, så är det inte alltid lätt. Medans avdelningen bara ligger en stund bort, ett samtal bort.

Jag känner mig enormt ambivalent. Vet verkligen inte hur jag ska hantera detta på egen hand. Men samtidigt vill jag ju så gärna. Vill vill vill!

Till top