Stegvist

Om livet med psykisk ohälsa och om vägen igenom den.

Behandlingshemmet

♦ Behandlingshem Permalink2

Det är mindre än en vecka kvar till jag åker tillbaka till behandlingshemmet, och det får det att knyta sig i maggropen. Det är ett val jag inte känner mig allt för nöjd med, men har jag något annat att välja på?

Det är miljön, och några andra faktorer som får mig att vantrivas där, och om jag kunde ändra på det så hade jag gjort det utan att blinka, för jag vill vill vill att det ska bli bra.

Det gör mest ont att jag hade så höga förhoppningar på behandlingshemmet innan jag åkte dit. Tiden på avdelningen gick ut på att längta efter resan dit. Det känns olustigt.

Om en liten stund väntar ett besök på avdelningen för att hämta medicin och besöka kuratorn.

Ha en fin dag, vänner.

Det nygamla beslutet

♦ Behandlingshem Permalink1

Efter besöket hos avdelningens kurator häromdagen beslutade vi oss efter många om och men för att strunta i besöket på det nya behandlingshemmet och istället välja tillbaka det gamla.

Det beslutet är inget jag känner mig tillfreds med men har inte så mycket annat att välja på. Och istället får jag försöka se det från den ljusa sidan eftersom personalen är underbara och min nya vän Emelie finns kvar där.

Må gott, vänner.

Vardagen

♦ Livet och vardagen Permalink1

En hel dag på staden tillsammans med storasyster förgyllde min tisdag, och jag kunde inte ha fått bett om en bättre dag. En paus från allt och alla och bara njuta var precis vad som behövdes innan det var dags att återgå till verkligheten.

Imorgon väntar ett besök på avdelningen och avdelningens kurator för att planera inför torsdagens tripp ner till Skåne där vi ska besöka behandlingshemmet. Och efter det väntar ett telefonmöte tillsammans med det gamla behandlingshemmet.

Eftermiddagen har förhoppningsvis en middag tillsammans med en vän att bjuda på. Och i helgen är det fest för en annan vän som fyller år.

Så i veckan händer det lite saker runtomkring som gör vardagen lite mer händelserik.

God natt, vänner.

Till top