Stegvist

Om livet med psykisk ohälsa och om vägen igenom den.

Dagens alla måsten.

♦ Livet och vardagen Permalink0

Idag kanske det inte riktigt känns lika bra som igår, men det är troligtvis bara för att det står så mycket på tapeten som jag känner mig stressad över. Schemat är fullt, men så sover jag bort halva dagen och får mycket lite tid till att utföra dagens alla måsten.

Hoppas ni har en bra dag, vänner.

Lycka

♦ Ljuspunkterna i vardagen Permalink0

Livslust är överskattat! Det är en sån fin känsla att må bra och vara tillfreds med tillvaron. Ofa vill man ha någonting mer, något bättre. Men om jag bara fick känna livslust och lycka för en dag så begär jag inte mycket mer. Visst, livslust och lycka innebär mycker och det kanske också är mycket begärt, men att bara vara tillfreds med tillvaron är något alla borde få vara.

Idag har jag känt ett lyckorus. En må-bra-känsla som inte kommer till mig allt för ofta. Kanske beror det på min nya medicin, eller lyckan över att få vara på hemmaplan igen. Eller kanske båda. Men oavsett vad det är så är det underbart och lite mer därtill att få känna sig tillfreds med tillvaron och att alla bekymmer går att lösa.

Jag vågar knappt gå och lägga mig för jag är rädd för att känslan ska försvinna och vara borta när jag vaknar imorgon. Men jag är ändå tacksam för att jag fått en heldag av lycka.

Livslust

♦ Livet och vardagen Permalink1

Under tiden på behandlingshemmet sov jag mestadelst hela tiden. Något inombords kändes hopplöst och jag ville inte alls delta i någonting alls.

Men tillbaka på hemmaplan kan jag inte sitta stilla, och vill helst göra någonting hela tiden. Vara med familjen, vännerna, och bara göra saker. Det känns som om jag har fått min livslust tillbaka. Och även om den inte är här för att stanna så är den guld värd.

Till top