STEGVIST

OM LIVET MED PSYKISK OHÄLSA OCH OM VÄGEN UR DEN.

Jul, jul, strålande jul.

♦ Livet och vardagen Permalink3

Nu är jag beviljad permission från fredag till lördagkväll.
Total lycka!
Jag önskar att det går lika bra som jag hoppats på.
En god jul hemma med familjen.

GOD JUL älskade vänner!
/Jenny

Trasig

♦ Framsteg och bakslag Permalink3

Det var hemskt, gjorde ont, var allmänt kaotiskt, och traumatiskt. Natten till torsdagen förde inget gott med sig. I så många veckor nu har jag gått och hållit igen för att inte få någon ångestattack och ställa till med besvär. Inte ens under de svåraste stunderna. Istället har jag sovit och sovit. Sovit bort smärtan - eller åtminstone förökt.

Någonting åkte i golvet. Något gjorde mig illa. Jag gjorde illa mig själv. En brottningsmatch utlöstes och dramat var i full gång. När de inte längre kunde hantera mig var bältesängen ett faktum. Jag låg bältad under nattens timmar, fick många injektioner för att lugna ner mig. Injektioner som inte gav någon önskad effekt. Så de fortsatte ge mig fler och mer.

Jag kände hur snabbt de styrde sängen mot akuten, Jag låg fortfarande fastspänd, och kunde bara se belysningen i taket längs korridoren vi färdades i. Läkaren hade syrgasmasken förberedd och allting bara kändes så överdrivet dramatiskt. Kanske var det så också.

På akuten rättade dom till det trasiga. I alla fall det yttre av mig.

I flera dagar har jag haft rejält ont i kroppen efter den nattens bravader. Personalen kom inte hellerr lindrigt undan. Och som jag har skuldkänslor för att jag utsatte min favoritpersonal för allt som hände.

Nu har jag ont, väldigt ont. Men där det gör mest ont går det inte att laga. För jag är trasig inombords.

Utredningen är nu klar och avslutad!

♦ Psykiatrin Permalink1

Uredningen är nu klar och avslutad! Inte för att de kom fram till så mycket mer än vad vi redan visste. Men det var ändå värt besväret eftersom jag fick svart på vitt att jag inte har någon annan diagnos än "egentlig depression".

Utslag gav jag på några andra diagnoser men uppfyllde inte tillräckligt många kriterier för någon diagnos.

Trots utredningens resultat så kan jag ju inte neka till att jag har problem - stora sådana. Men jag fick ändå känna en bekräfttelse på att jag inte hade diagnosen jag varit så rädd för.

Till top