Stegvist

Om livet med psykisk ohälsa och om vägen igenom den.

Idag

♦ Livet och vardagen Permalink0
Idag känns luften lite lättare att andas.

Inte okej, men fullkomligt levande.

♦ Livet och vardagen Permalink0
Gårkvällen var nog en av de tuffaste på lång tid. Självmordtankar och impulser härjade hejvillt. Jag minns att jag tänkte att om jag överlever den här kvällen hel så ska jag tillåta mig att vara stolt imorgon. Jag klarade det (!) men känner mig inte alls stolt och nöjd. Det enda jag är tacksam för är att gårkvällen är över och att jag fick professionell hjälp från rättspsyk.

Allt är inte okej nu, vilket säkerligen beror på den dåliga sömnen. Och det får vara så i ett par dagar, men inte mer. Det kan vara en bra idé att ta medicinen som jag ska också.

Inte okej - men fullkomligt levande. 

Krampanfall

♦ Livet och vardagen Permalink0
Nu har det gått en månad sedan kag hade mitt senaste krampanfall.

Det började i matsalen på psyk. Jag gick för att hämta min matbricka, men ramlade istället med brickan på golvet. Dessutom krampade jag. Enligt personal var jag inte vid medvetande på ca 5 minuter. Jourläkaren kom och jag fick åka till sjukhuset och sova på en avdelning. Till sjukhuset fick jag återvända många gånger eftersom krampanfallen inte upphörde. Vid ett tillfälle svimmade jag med ett glas i handen och skar mig eftersom jag landade på glaset när jag föll. 

Alla tänkbara undersökningar gjordes. Man misstänkte epilepsi men kunde snart konstatera att det inte var det.

Väl tillbaka på psyk skulle jag och en medpatient gå till affären. På väg tillbaka föll jag ihop mitt i bilvägen. Människor samlades och ambulans kom och hämtade mig. Fick ligga på akuten i 16 timmar innan jag fick vård. Efter det bestämde jag mig för att inte söka för krampanfallen igen. 
Till top