Stegvist

Om livet med psykisk ohälsa och om vägen igenom den.

ECT

Permalink2
När min ETC behandling var utförd och jag låg på uppvaket så var min första fråga: - När ska ni söva mig då!? Dem fick sig ett gott skratt.

Hela dagen har jag varit ångest fri och väldigt v ä l d i g t överenergisk. Men framåt eftermiddagen blev jag jätte trött och kräktes. Nu behöver jag mat och sömn bara får jag hoppas att jag känner mig mer kry efter det.

ECT - första dagen

Permalink1
Om tre timmar börjar min ECT behandling. Jag är jätte nervös över hur det ska gå efteråt. Jag vet hur det gick senast, för några år sedan och då mådde jag fysiskt dåligt i precis hela kroppen.

Men det här är mitt enda hopp. Jag lever på att det här ska gå. Annars vet jag inte vad som kan göra det.

Jag är inte nervös inför den medicinska behandlingen. Man sövs, dom framkallar små anfall i form av ryckningar och sedan hamnar man på uppvaket. Hela processen går ganska smidigt ändå.

Wish me luck bästa ni. ♡

ECT

Permalink1
Åkte hem ganska snart efter mitt spontana besök på Psykjouren. Det var ett nödvändigt besök dock då nattpatrullen inte kunde ta ansvar för vad som kunde hända annars. Men, för första gången fick jag åka hem igen efteråt och det kändes som en bra överenskommelse eftersom läkaren på jouren tyckte att läkaren på avdelningen ändrade för mycket med medicinerna som han egentligen inte fick göra eftersom han inte är min ansvarige läkare. Trots det så gör han det och det försvårar för oss alla som försöker upprätthålla någon slags struktur med medicineringen. Därför går det inte att vara på avdelningen. Tyvärr är jag där nu ändå efter ett stort bakslag.

Eftersom jag är så depressiv kommer jag att få påbörja ECT redan på fredag.
Till top