STEGVIST

OM LIVET MED PSYKISK OHÄLSA OCH OM VÄGEN UR DEN.

Så inte värt det

Permalink0
Dagen började tidigt, och jag var på bra humör. Klev upp och kröp upp soffan istället. Men efter någon timme när jag vilade så fick jag en redig ångest. Så, jag bestämde mig för att ta lugnande. Sedan sov jag hela dagen, och nu känner jag mig riktigt dålig kroppsligt. Alltså var det verkligen inte värt det. Jag kan inte ens ta mig till jouren för att hämta kvälls- och morgon medicinen.

Usch..

Heminredning

Distraktion, Heminredning Permalink0
De senaste dagarna har jag och min vän spenderat på att inreda min lägenhet. Vi har möblerat, målat, och målat mer. Jag är super nöjd och trivs i mitt nygamla hem!

Kontaktperson

Permalink0
Det senaste så har jag spenderat en hel del tid på psykjouren. Inte med inläggning på tapeten, nej nej. Bara för medicinering och rådgivning. Det har oftast hjälpt mig mer än en inläggning. För istället kan jag då åka hem med en varm känsla i hjärtat och en känsla av trygghet och lugn.

Via jouren så har jag fått lära känna en otroligt varm och fin människa som arbetar där. När det känns olustigt och svajigt så vet jag nu var jag kan vända mig för att få tröst och finna någon slags stabilitet som trots allt finns där inom mig någonstans. Jag behöver bara stöd och hjälp att hitta den. På det sättet har både jag och vården sparat mycket tid och resurser, och för min del, trauman. Allt tack vare att jag nu kan vända mig till jouren då jag vet att det finns någon i personalen att förlita mig på och som alltid lyckas få mig på bättre tankar.

Denna fina person har nu föreslagit att bli min kontaktperson. Någon att hitta på vardagliga aktiviteter med, och prata med som vän. Jag blev så förvånad och samtidigt så glad över det att jag nästan skuttade jämfota därifrån. Jag är så tacksam för att någon jag bryr mig om, faktiskt bryr sig om mig med och tar sig tiden att komma fram till en sån här bra idė. Tänk vad bra det här skulle kunna bli!
Till top