STEGVIST

OM LIVET MED PSYKISK OHÄLSA OCH OM VÄGEN UR DEN.

Att bryta ett invant tankemönster

Permalink0
Efter ett långt bad, mycket funderingar och krig för att bryta det invanda tankemönstret, så lyckades jag vända på tankarnq och bara fokusera på det fina i mitt liv. För visst finns det sådana också. Men det är lätt att förminska dem när ångesten knackar på och sen bara kliver in oinbjuden.

För första gången på en vecka så klev jag upp och traskade iväg till gymmet för ett träningspass med vännen. Det var lika roligt som alltid, fastän jag hade glömt bort hur givande det faktiskt är. Dessutom klarade jag för första gången i mitt liv ett morgonpass, och kände mig stolt som en tupp efteråt! Dessutom gjorde jag framsteg under tiden, och det om något motiverar.

Psykisk ohälsa

Permalink0

//Jenny

Smärta - i tid och otid

Permalink0
Tungt, ledsamt och smärtsamt. Det är en liten del av vad som pågår inombords nu. Men jag försöker med all kraft jag har kvar att hålla mig ovanför ytan, även om det känns som om jag drunknar emellanåt. Jag blir nervös och orolig. Rädslan för att falla tillbaka är kraftig. Men, jag måste även förlika mig med att det inte vore det värsta som kan hända. Det vore om jag slutade kämpa, gav upp hoppet och slutade slåss för ljusare tider.

Det gör ont inuti nu och det medger jag. Men jag får trösta mig med att det är omständigheter som får mig att vackla. Det är fullt naturligt och jag tänker inte känna skam för det. Jag är inte friskare än att jag har mina sårbarheter.

Jag kämpar på. I tid och otid. Stannar upp för att hämta andan då och då. Tror ibland inte på att jag klarar det, att jag har vad som krävs. Men för var minut, var dag så motbevisar jag mina mörka tankar och lyfter mina vikter och fortsätter framåt.
Till top