Stegvist

Om livet med psykisk ohälsa och om vägen igenom den.

Utskrivning.

Permalink0
Jag fick det efterlängtade läkarsamtalet som jag gått innanför de låsta dörrarna, och längtat efter. Timme efter timme lovade de mig att min tur stod näst. Men min besvikelse blev lika stor varje gång. Men nu var det min tur och jag var fast besluten om en dagspermisson, vilket jag fick. Däremot slog vi till med en utskrivning redan idag! Min terapeut blev inte glad då öppenvården inte fått någon vård planering med avdelningen. Men det är och har aldrig varit deras bästa sida.

Så idag efter gårdagens dagpermission (som ändå blev en nattpermiss) så blir jag utskriven. Jag känner mig ändå väldigt nöjd med beslutet och jag vet ju att jag alltid kan komma tillbaka om situationen hemma blir alltför ohållbar.


Gastroskopi

Permalink0
Gastroskopin visste jag ju sen tidigare att den inte var en så trevlig upplevelse. Men att det var så här hemskt, det hade jag förträngt.
Nu är den dock över även om dem var tvungna att avbryta undersökningen då jag hela tiden i ren panik försökte dra ut slangen.

Jag var måttligt drogad, och kunde inte gå rakt. Men ångesten försvann i ett par timmar så något rejält måste dem ha gett mig..

Lucky me

Permalink0
Det blev en del inlägg igår kväll, men slutligen somnade jag. Jag vaknade upp ganska omtöcknad kl 07 då personalen kom in med laxeringsmedel som jag var tvungen att ta inför koloskopin idag. Heja!!

Efter timmar av nervositet och känslan av övergivenhet (då inte någon i personalen kunde följa med) så hämtade transport mig, och han var pratglad må ni tro! Han skrattade högt åt hur hans koloskopi hade gått och hur han gråtit sig igenom den.

Japp, sämre än så kunde jag ju heller inte vara. Så jag skrek och grät mig igenom undersökningen. Personalen var underbara och höll mig i handen och smekte mig över håret tills hela proceduren var klar. De ville dock i samråd med läkare att jag även skulle genomgå en gastroskopi för att se om jag är glutenintolerant då det fanns aspekter som pekade på det. Så japp, ikväll startar fastan igen och imorgon vid lunch kör de ner en slang i halsen på mig. Lucky me!
Till top