STEGVIST

OM LIVET MED PSYKISK OHÄLSA OCH OM VÄGEN UR DEN.

Chillaxin'

♦ Livet och vardagen Permalink0

Skriv inläggstext 

Konsten att få ihop något vettigt

♦ Livet och vardagen Permalink0

Så, här sitter jag vid min nyinredda skriv´- och läshörna och försöker mig på ett inlägg.Är i stort sett hemma på heltid, men under vårdformen LPT. Så rent tekniskt så är jag inlagd på rättpsyk - men med förmåner. Eftersom min hund behöver mig så bor jag hemma.. och det går förvånansvärt bra om man bortser från yttre omständigheter.

Om en vecka så kommer jag att börja på gruppterapi. Anhörigterapi, eller "Vuxna barn" som det även heter. Det blev ju tyvärr inte aktuellt förra året då jag mådde för dåligt för att kunna delta. Men, jag och min omgivning har insettt att det inte finns någon rätt timning för att börja, så det är nu eller aldrig. Jag känner att det delvis också är därför jag klarar av att hålla mig på banan, då jag verkligen tror att detta är något som kommer att vara och bli bra för mig i slutändan. Tufft kommer det att bli, det råder det inga tvivel om, men det är jag förberedd på och det skrämmer inte iväg mig.

Jag kommer även att ha en förvaltare i framtiden. Någon som "sörjer för min person". DVS att det är någon som kommer att sörja för mig och mina rättigheter. Dennne kommer också att ansvara för min ekonomi, vilket känns som en stor börda som lättar från mina axlar då det ger mig enorm ångest av att bara tänka på. Jag har själv gått med på en förvaltare, men mitt medgivande hade inte spelat någon roll då psykiatrin ansökte om detta och rätten bedömmer om det behövs eller inte. Dettta är alltså iinte en överförmyndare och jag är inte heller omyndigförklarad. Jag kommer helt enkelt ha en "chef" som ser över mina resurser och annat viktigt. Jag kommer förmodligen inte alltid uppskatta dennes hjälp men jag vet ju också att det är något som kommer att gynna mig i längden.


Nu måste jag återgå till vardagen, alltså att vika tvätt. Jag hoppas att jag finner kraft att skriva lite mer vid ett annat tillfälle. Jag vill även passa på att tacka för era kommentarer. Kommentaren om att jag var saknad på bloggen fick mig att finna inspirationen till att försöka mig på att få ihop ett någorlunda vetttigt inlägg.

Må väl, vänner.

Livet

Permission och kvalitetstid med de jag värdesätter allra mest. ❤️ 

Till top